Uzmanlara göre, beynimizin salgıladığı endorfin hormonunun aynı zamanda ağrıyı ve stresi azalttığı ve yaşlanma sürecini yavaşlattığı artık daha iyi bilinmektedir. Journal of Advanced Nursing’deki bir makalede, bir hafta süreyle, her gün bir saat müzik dinleyen 60 hastanın kronik ağrılarının %21 oranında azaldığı bildirilmiştir.
Müzikle uğraşan insanların beyinlerinin daha büyük olduğu belirlenmiştir. Düzenli olarak müzik aleti çalmanın beynin görme,duyma, hareket etme ve koordinasyonla ilgili bölümlerinin büyümesini sağladığı tespit edilmiştir.
Müziğin sosyal ve duygusal yönlerden etkileme gücünün yanı sıra, yapısında bulunan ve belirli kurallara göre oluşturulmuş formu, notaların birbiri ile olan matematiksel ilişkileri ve mantığı gibi unsurları, müzik terapisi alan hastaların beyin jimnastiği yapmalarını sağlamakta ve zihinsel zindeliklerini korumalarında yardımcı olmaktadır.
Müzik derslerinden sonra yaşlıların yalnızlık, panik atak ve depresyon gibi şikayetlerinde büyük ölçüde azalma görülmüştür.
🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵
Müziğin tedavi edici gücü, duygusal ve strese dayalı problemleri olan yaşlılarda da, gerginlik ve sinirlilik halini azaltmaktadır.
🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵
Müzik yaşlılarda bağımsızlık hissini arttırır. Bağımsızlık hissi ise, kişinin kendine güvenini arttırmada önemli bir etkendir. Bu da yaşlıların, çaresizlik ve depresyon gibi duygularla daha iyi baş etmelerini sağlar.
Comments